Novopečeni poduzetnik dosad se nije bavio turizmom, a već ima rezervacije za cijelo ljeto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnog novca Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u turizmu, potpisani su ugovori s korisnicima tih potpora. Gradonačelnik Dario Hrebak pojasnio je koji je cilj potpora.

– Ovaj projekt ima dvostruku ulogu. Prva je da pomognemo razvoju kontinentalnog turizma, a druga je da potaknemo ljude da se počnu baviti poduzetništvom, da počnu stvarati, ali naravno i da naš grad i naša turistička zajednica dobiju dodatne kapacitete kojih definitivno nedostaje – istaknuo je.

Riječ je o 30 ugovora vrijednih ukupno 970 tisuća kuna koji će biti utrošeni za različite namjene poput gradnje bazena, dogradnje i uređenja kuća za odmor, soba, apartmana i kušaonica. Jedan od korisnika ove potpore je i Bernardo Draclin koji je tek krenuo oglašavati svoju kuću za odmor, a već ima rezervacije za cijelo ljeto.

– Nismo imali još turiste, mada smo gotovo potpuno popunjeni za ovo ljeto. Doći će nam posjetitelji iz Nizozemske, Danske i Njemačke – otkrio je.

Od 30 korisnika potpore, njih 15 se po prvi put kreće baviti turizmom. Direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar naglasila je kako to nije lako, a turiste u našu županiju privlači lijepa priroda, dok su sve ostalo dodatni sadržaji na kojima se treba raditi kako bi ih i zadržali.

– Projekti kao ovaj dobar su spoj razvoja kontinentalnog turizma i domaćih lokalnih poljoprivrednih proizvoda – zaključio je dogradonačelnik Igor Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!