Na BOK-u sam se kao klinac zaljubio u kazalište, a sada dolazim kao glavni glumac velike predstave. Što je život…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posjetitelji BOK festivala sutra (ponedjeljak) će imati priliku pogledati predstavu ‘Guslač od Marcipana – Franjo Krežma: zapisi iz nepovrata.’ Ova velika predstava s čak 16 glumaca dolazi iz HNK- a u Osijeku, a glavnu ulogu igra Bjelovarčanin Antonio Jakupčević (30).

Antonio je svoje glumačke početke započeo u Bjelovarskom kazalištu gdje je u srednjoj školi odradio samo jednu predstavu koja je bila dovoljna da njegov potencijal bude prepoznat te je od profesora glume iz HNK-a u Osijeku dobio poziv da upiše osječku Akademiju što je u učinio i na kraju uspješno završio.

Također, Antonio je sa samo 25 godina dobio stalan posao u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku što dodatno potvrđuje o kakvom se raskošnom glumačkom talentu radi. Iza sebe već ima niz glavnih uloga, a ove godine je već odradio dvije premijere u matičnoj kući, a treća ga očekuje vrlo brzo.

-Jako mi je drago što ću nastupiti na BOK festu. Tamo sam se još kao srednjoškolac zaljubio u glumu i kazalište i sada ću nastupiti na tom festivalu i to u velikoj predstavi. Što je život – kaže nam Antonio i nastavlja.

Tri premijere u pola godine

-Ja se nadam da će se predstava svidjeti Bjelovarčanima. Može se reći da je to jedna edukativna predstava o Franji Krežmi, velikom violinistu i virtuozu. Predstava ima veliki ansambl, čak 16 glumaca, a redateljica je na probama odlučila da je budem glavna uloga. Na pozornici je stalno mnogo glumaca tako da su oni gotovo i scenografija, glazba je autentična, dakle ide uživo i zaista se svira i vjerujem da će se dopasti Bjelovarčanima. U veće detalje ne smijem ući, dođite pa pogledajte – kaže nam Antonio koji je premijeru s navedenom predstavom imao prije dva mjeseca.

-U Bjelovaru ćemo Guslač od Marcipana odigrati jubilarni deseti put tako da se može reći da smo već dobro uhodani. Kritike su bile pozitivne, gdje god smo nastupili gledatelji su bili oduševljeni tako da sam ponosan na ovu predstavu – priča nam Antonio koji ima već mnogo uloga iza sebe u HNK-u u Osijeku.

-Pa cijene me i da, imam dosta uloga iza sebe iako sam tek zapravo na početku karijere. Ove godine sam imao već dvije premijer, a za 2-3 tjedna imam treću. To je dosta posla, ali neka, bitno da se radi. Jako sam sretan što imam stalni angažman u kući kao što je HNK u Osijeku i to već pet godina – ističe Antonio koji je nakon završene osječka Akademije ostao živjeti u glavnom gradu Slavonije.

Život u Osijeku

-Pa da, dobivao sam čak i za vrijeme studija neke manje uloge ovdje. Nakon završetka Akademije, HNK u Osijeku me angažirao na nekoliko predstava nakon čega su mi u svibnju 2017. godine rekli da me žele u stalnom ansamblu. To mi je bila velika čast. Nakon studija nije lako pronaći angažman mladom glumcu, a meni se eto to dogodilo sa samo 25 godina i stvarno sam bio presretan – priča nam Antonio koji se i oženio u Osijeku.

-Volim Bjelovar, ali moj život je u Osijeku. Tu je moje kazalište, našao sam ovdje fantastične prijatelje, oženio sam se, sređujemo kuću, imam stalan posao što danas u svijetu glume u Hrvatskoj nije lako i mogu reći da sam trenutno sa svime jako zadovoljan – zaključio je Antonio.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!