Mažoretan Niko je državni, europski, a sada i svjetski prvak!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešnica je vrlo ponosan grad jer najpoznatiji mažoret dječak, Gareščanin Niko Žiher, je osvojio zlato u kategoriji solo štap juniori dječaci uz sjajnu koreografiju s temom toreadora. Natjecanje je održano u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu, a radi se o četvrtom Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u organizaciji Svjetske mažoret federacije i Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.

– Nagrada mi puno znači jer ipak se radi o Svjetskom prvenstvu u mažoret plesu. Nakon što sam dobio nagradu osjećao sam se ponosno i radosno jer iza mene je svirala hrvatska himna – kaže Niko.

Inače, u Zagrebu se Niko predstavio s koreografijom solo štap dječaci.

– Već šestu godinu treniram mažoret, a ljubav prema plesu pojavila se kada se gledao svoju sestru koja je također bila u mažoretkinjama.

Vjerovali ili ne, Niko ima čak 61 medalju!

– Nosim titulu državnog, europskog i svjetskog prvaka. Najdraže natjecanje mi je Svjetsko prvenstvo u Zagrebu te dvije medalje iz Rusije, iz Saint Petersburga – navodi Niko.

Iako Niko voli mažoret u globalu, ipak su mu neke kategorije draže od drugih.

– Najviše volim solo i mix kategoriju zato što je nekada ipak bolje plesati s nekim – dodaje.

Ima Niko i poruku za dječake .

– Dječacima bih poručio da se upišu u mažoret ples jer lijepo je vidjeti da taj ples plešu i dječaci, a ne samo djevojčice – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!