Uz novu sportsku dvoranu ozbiljno računaju na pripreme i rehabilitaciju sportaša

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom prvih deset ovogodišnjih mjeseci Daruvarske toplice u segmentu smještaja i priprema sportaša uprihodile su 2,7 milijuna kuna, a komercijalni prihodi ove godine nadmašuju prihode koja ta zdravstvena ustanova ostvaruje putem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako bi se taj omjer zadržao, potrebna su ulaganja, a jedno od njih novoobnovljena je sportska dvorana koja je od ponedjeljka ponovno u funkciji, a obišao ju je i župan Marko Marušić.
Investicijom vrijednom 580 tisuća kuna obuhvaćena je ne samo kompletna obnova i opremanje sportske dvorane, nego i obnova stotinjak četvornih metara krovišta koje nalazi iznad apartmana koji su djelomično prokišnjavali.

„Obnova sportske dvorane bila je preduvjet za uspješne pripreme sportaša, a upravo taj segment nam je prioritet i u njemu vidimo velik prostor za rast. Sportska dvorana nalazi se unutar hotelskog kompleksa, zajedno s bazenom i teretanom i velika je prednost u tomu što sportaši ne moraju napuštati hotelsku zgradu u sklopu priprema ili oporavka”, naglasio je ravnatelj Ratko Vuković dodavši da je većinu troška podmireno putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok su Daruvarske toplice izdvojile 160 tisuća kuna. Ravnatelj Vuković kazao je i da 52 posto prihoda te ustanove dolazi s komercijalnog tržišta, dok se putem HZZO-a ostvaruje preostalih 48 posto prihoda.

Župan Marko Marušić istaknuo je da je ove godine u Daruvarske toplice uloženo ukupno 1,2 milijuna kuna, većinom iz Fondova EU, ali ponešto i iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Najviše me veseli to što podižemo standard i kvalitetu korisnicima Daruvarskih toplica jer okrećemo se sve više sportskom turizmu i rehabilitaciji. Zadnji veliki ugovor je potpisan sa Sportskom zajednicom Grada Zagreba i to je onaj pravac kojim želimo ići”, kazao je župan Marušić te dodao i da će Daruvarske toplice prijaviti projekt na Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji uključuje kompletnu energetsku obnovu objekta, ali i proširenje vanjskih vodenih površina i druga ulaganja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!