Pogledajte što o BBŽ-u otkriva aplikacija o turizmu koja je prošle godine ‘skinuta’ 15 tisuća puta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Aplikacija go!ng places postoji od lipnja prošle godine i u tom kratkom vremenu uspjela je postati najpreuzimanija aplikacija turističkog sadržaja što je titula kojom se okitila prošloga ljeta. U vrlo kratkom roku, ‘skinuta’ je 15 tisuća puta. No, zašto je ona baš tako posebna?

– To je virtualni vodič održivog putovanja gdje svaki posjetitelj u Hrvatskoj može pronaći sve što ga zanima i pomoću nje isplanirati svoje putovanje. Koncipirana je tako da su gostu predložene destinacije, kroz različite stilove putovanja, bilo da se teži gastronomiji, kulturi, zabavama ili nečem drugom. Gostu je ponuđena i opcija da kroz “lajkanje” sedam do osam fotografija dobije savršenu destinaciju koju može posjetiti – objašnjava nam Ivona Janota, naše gore list koja je na aplikaciji radila.

Naime, Ivona, inače iz Malih Zdenaca, već je neko vrijeme Zadranka, a upravo je na svom poslu i upoznala ženu kojoj je aplikacija go!ng places i pala na um, Mirnu Romanjik.

Aplikacija je besplatna

– Mirnu sam upoznala kada je došla na sezonu raditi u objekt u kojem ja radim u Zadru i predložila mi je ideju, a ja sam odmah bila oduševljena i pridružila sam se timu. On ima 15-ak članova, ne samo iz Hrvatske već i susjednih zemalja. Ja sam na aplikaciji zadužena za pisanje sadržaja, odnosno ja sam content creator – kaže Ivona koja je jako zadovoljna što je dobro pokrivena čitava Hrvatska, pa i kontinentalni dio.

Aplikacija je besplatna, a sadrži opise na hrvatskom i engleskom, no od ovog ljeta to će biti podebljano na njemačkom jeziku. A što sve oni koji skinu aplikaciju mogu saznati?

– Specifičnost aplikacije je i što nudi rute kroz cijelu Hrvatsku, a po nečemu su posebne. Tako imamo Hollywoodsku rutu koja pokazuje gdje su se sve snimali poznati filmovi, što hrvatske što strane produkcije. Imamo i prirodne bisere, gdje su kroz cijelu Hrvatsku pobrojane prirodne ljepote. Zatim su tu i dvorci i utvrde i slično – priča Ivona čiji je jedan od zadatak bio pribaviti i zanimljive lokacije i atrakcije u Bjelovarsko bilogorskoj županiji. A otkrila je i dio onoga na čemu je ona radila.

– Tu je Daruvar sa svojim posebnostima: gastronomijom, kulturom, prirodom, a tu je i Bjelovar kao nositelj turističke ponude BBŽ, kao i Veliki Grđevac s centrom Mato Lovrak. No, neću sve otkrivati, slobodno možete skinuti aplikaciju i saznati sve zanimljivosti o Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – kaže nam kroz smijeh.

Ljepota aplikacije, a i rada u timu je što svatko od njih zna nešto zanimljivo i nepoznato pa su to, uz već poznate i popularne lokacije objedinili u aplikaciji. A čak i ako ne planirate odmah sad putovati, aplikaciju možete skinuti jer ćete svašta novog saznati.

– Na naslovnoj stranici su zanimljiv članci o Hrvatskoj, kulturi, ritualima, našim nacionalnim posebnostima, možete tako pročitati neke zanimljive informacije koje na prvu možda niste čuli na satu povijesti. Aplikacija ima puno mogućnosti, ali ako i ne planirate sada putovanje, možda kroz aplikaciju, kada odaberete svoje savršene fotografije, dobijete želju nekuda otputovati – kaže Ivona dodaje kako je aplikaciju, u svakom slučaju, korisno imati pri ruci.

Posebno jer su planovi za ovu godinu ambiciozni, pa turistima kroz aplikaciju planiraju ponuditi planer putovanja, tematske rute s proširenom stvarnosti, personaliziranu preporuku mjesta za posjetiti i brojne druge zanimljivosti.


FOTO: FACEBOOK GO!NG PLACES


PODIJELI S PRIJATELJIMA!