Kako umjetna inteligencija utječe na književnost i našu svakodnevicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradska knjižnica Pakrac priprema se za još jednu Noć knjige koja će se održati u petak, 21. travnja, od 18 do 23 sata. Nacionalna manifestacija koja se održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, i ove godine usmjerena je prema temi umjetne inteligencije.

Noć knjige u Pakracu donosi program posvećen svim generacijama, a uključuje mali glazbeni program iznenađenja te niz kreativnih i intelektualnih aktivnosti koje će upoznati posjetitelje sa sveprisutnom temom umjetne inteligencije. Što nam donosi budućnost? Može li stroj postati uspješan autor? Kako će umjetna inteligencija utjecati na književnost i umjetnost općenito? To su samo neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti na Noći knjige.

Iako se tema čini futurističkom i dalekom, umjetna inteligencija sve više ulazi u naš svakodnevni život, pa je stoga važno otvoriti dijalog i razmijeniti mišljenja o utjecaju tehnologije na čovjeka i društvo u cjelini. U kontekstu čitanja i knjige, pitanja koja umjetna inteligencija postavlja pred nas sve su kompleksnija, a program Noći knjige u Pakracu poziva na razmišljanje o tome kako će se tehnološki napredak odraziti na budućnost čitanja i književnosti.

Noć knjige u Pakracu neće biti samo prilika za raspravu o umjetnoj inteligenciji, već će posjetitelji imati priliku upoznati se s radom gradske knjižnice, sudjelovati u kreativnim radionicama, osvojiti nagrade i priznanja te se dobro zabaviti u ugodnom ambijentu knjižnice.

Svi ljubitelji knjiga i književnosti pozvani su da se pridruže ovogodišnjoj Noći knjige u Pakracu i zajedno sa stručnjacima i zaljubljenicima u knjigu rasprave o umjetnoj inteligenciji i njezinu utjecaju na našu budućnost. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!