[FOTO I VIDEO] Antivakseri blokirali bjelovarski Zavod za javno zdravstvo i fizički nasrnuli na spremačicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Skupina prosvjednika protiv covid-mjera i najave mogućnosti cijepljenja djece mlađe od 12 godina danas je blokirala ulaz u zgradu Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Onamo su stigli na kraju radnog vremena, a u jednom trenutku tenzije su toliko narasle da su fizički nasrnuli na spremačicu Zavoda koja je pokušala ukloniti plišane igračke koje su prosvjednici bacili na ulazu u Zavod.

-Nisu htjeli pustiti zaposlenike da izađu iz Zavoda. Na ulaz su pobacali plišane igračke i zapalili lampaše, a kad je spremačica to pokušala počistiti, netko ju je gurnuo. Pozvali smo policiju i tek nakon što je stigla interventna, zaposlenici su mogli izaći iz zgrade – ispričao nam je potreseni v.d. ravnatelj Zavoda Vedran Trupac koji je i sam na kraju izašao iz zgrade praćen pogrdnim povicima prosvjednika.

Zaposlenici Zavoda su u šoku i potreseni ovim nemilim događajem, a prosvjednici su se ispred zgrade zadržali i nakon što je većina radnika napustila zgradu. Policija još uvijek stoji ispred Zavoda.

Riječ je o prosvjednicima koje smo danas ranije snimili na bjelovarskom korzu i koji su nam rekli kako su na ulicu izašli jer se protive cijepljenju djece protiv koronavirusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!