U muzeju ostali šokirani kada su pročitali da im je kolega istodobno ravnatelj jednog drugog muzeja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Gradskom muzeju Bjelovar nemalo su se iznenadili kada su u više medija pročitali da je zaposlenik Gradskog muzeja, to jest muzejski savjetnik dr.sc. Goran Jakovljević privremeni ravnatelj Zavičajnog muzeja Daruvar.

Naime, po zakonu ne može se biti zaposlenik jednog muzeja, a ujedno i ravnatelj drugog, a upravo u navedenim člancima piše da je dr.sc. Jakovljević novi ravnatelj muzeja u Daruvaru.

Štoviše, dr.sc. Jakovljević je za više portala izjavljivao, između ostalog, zašto i kako se krenulo u izložbu slikarice Eve Ficher u Daruvaru, a ispred svakog članka zaposlenik Gradskog muzeja Bjelovar Goran Jakovljević je bio oslovljen kao privremeni ravnatelj Zavičajnog muzeja u Daruvaru.

Tako u članku Expressa od 8. veljače između ostalog piše

-Privremeni ravnatelj Zavičajnog muzeja Daruvar, Goran Jakovljević, napominje da su u organiziranje izložbe krenuli zato što ni sami Daruvarci nisu znali tko je Eva Fischer. “Htjeli smo Evu Fischer prikazati prvo Daruvaru, a onda i puno šire – kaže.

U članku Radio Daruvara iz siječnja ove godine piše

-Kuća, to je lokacija kojoj se želimo posvetiti na kratko. Gdje je bio dom Fišera u Daruvaru. Odgovor na ovo pitanje pružit će nam v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Grada Daruvara Goran Jakovljević.

Kontaktirali smo dr.sc. Jakovljevića koji nam je i sam rekao da je imao neugodnosti zbog toga te da je ravnatelju Gradskog muzeja Bjelovar zbog navedene situacije morao podnijeti očitovanje.

-Zavičajni muzej u Daruvaru još ne postoji. Dakle, ja ne mogu biti ravnatelj muzeja koji nije ni formiran. Ovdje se radilo o pogreškama novinara koji su me u svojim medijima krivo predstavili. Ja sam samo pomagao ljudima u Daruvaru da organiziraju izložbu to jest zbog mojih dobrih odnosa s obitelji Fiscer sam uspostavljao kontakte.  Ja sam zaposlenik Gradskog muzeja Bjelovar i to je sve – kazao nam je u razgovoru dr.sc. Jakovljević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!