Spas u zadnji čas: Donosimo odličan recept za savršene krafne!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sutra je fašnik, a kako bi ga adekvatno obilježili, valjalo bi zasukati rukave i pripremiti kraljice ovog dijela godine – krafne. Pronašli smo još jedan ukusan recept u bilježnici food blogerice Gurmanke, a sve što vam za njega treba je sat i pol vremena te kalup za rezanje promjera 8 centimetara. Provjerite imate li sve potrebno i ove godine sami pripremite najukusnije krafne koje ste ikad kušali.

Sastojci

  • ½ svježeg kvasca
  • 300 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • jaje + žumanjak
  • 500 g glatkog brašna
  • limunova korica

Upute

  • Ugrijte mlijeko s žlicom šećera te umiješajte kvasac u njega i ostavite da se digne.
  • Kada je kvas narastao dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto.
  • Ostavite ga jedan sat da se diže i razvaljajte, ali pazite, nikako ne pretanko jer će vam krafne ostati male i nećete dobiti onaj famozni prsten.
  • Razvaljajte tijesto na cca.2 cm debljine i okruglim kalupom ili čašom režite krafne (sada vas moram upozoriti da pazite da čaša ne bude premala jer će se krafnice okretati u ulju kao fritulice i nećete ih moći ravnomjerno ispržiti (promjer mog kalupa je bio 8 cm).
  • Pobrašnite radnu površinu i na nju poslažite izrezane krafne te ostavite da se opet dižu oko 30 minuta.
  • U dubokoj posudi dobro ugrijte ulje i kada se zagrijalo možete krenuti s prženjem krafni, ali pazite da ih ne stavite previše jer će se lijepiti jedna za drugu (Pržiti se mogu 4 krafne po posudi, ovisno o veličini posude).
  • Vrlo brzo potamne tako da morate biti jako pažljivi, pecite ih po nekoliko minuta sa svake strane, opet ovisno o temperaturi vašeg ulja.
  • Vadite ih na papir koji će upiti višak masnoće i posipajte šećerom u prahu! (a možete ih puniti i džemom ili čokoladnim punjenjem)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!