Delikatesa koju smo čekali: U ovim restoranima možete kušati najiščekivaniji desert godine
S dolaskom proljeća s organizacijom kraćih i dužih izleta, a ako te izlete planirate i zasladiti kakvim zalogajem, dobra je informacija da od ovoga vikenda možete pojesti i Desert s južne Bilogore.
On se od ovog vikenda pa nadalje, može kušati u ugostiteljskim objektima na južnoj Bilogori. Riječ je o Kavani Bara u Grubišnom Polju i Bistrou Stari Mlin u Velikom Grđevcu.
– Ne propustite priliku zasladiti vikend pravim lokalnim užitkom! Dođite, probajte i uživajte u okusu tradicije – poručuju iz Turističke zajednice južna Bilogora.
Desert s juže Bilogore predstavljen je u studenom na Gospodarskom sajmu sira, meda i vrganja u Grubišnom Polju. Osmislio ga je chef Ivan Đukić, a glavni sastojci ovog deserta su lokalni sir koji čini kremu i med od lipe koji je ključan sastojak biskvita. Osmišljene su dvije verzije deserta – restoranska i rustikalna.