Volite jesti fileke, a još više ih kuhati? Svoje vještine možete pokazati ovaj vikend, evo kada i gdje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Specifični su, mekani i pomalo žilavi, pa ih ljudi najčešće ili obožavaju ili izbjegavaju. Riječ je o filekima, tradicionalnom jelu koje se priprema od goveđih ili junećih želudaca, odnosno tripica. Upravo za ljubitelje ovih iznutrica, u subotu, 31. svibnja Kod bake u Garešnici održava se 4. Tripe fest, Međunarodno natjecanje kuhara amatera u pripremi jela od fileka.

Pod motom “Volim fileke” program natjecanja obuhvaća prijave natjecatelja uz piće dobrodošlice (12 sati), svečano otvorenje festivala (13 sati), podjelu namirnica i početak natjecanja (13,15 sati), završetak kuhanja i predaja uzoraka na ocjenjivanje (16 sati) te proglašenje pobjednika (17 sati).

O najboljima će odlučiti stručni studij u sastavu Tomislav Špiček, Branko Ognjenović, Radovan Subin, Rene Karaman i Zdravko Andri.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!