Chefovi ovo poslužuju uz roštilj, a sada i vi možete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Roštilj bez dobrih priloga? Gotovo pa grijeh! Dok svi obraćaju pažnju na savršeno pečene ćevapčiće, sočnu vratinu ili marinirana pileća krilca, pravi znalci znaju da su prilozi ti koji podižu roštilj na višu razinu.

Donosimo vam top kombinacije koje će oduševiti i najzahtjevnija nepca, od klasičnih favorita do kreativnih iznenađenja.

1. Krumpir salata, kraljica svakog roštilja
Jednostavna, osvježavajuća i svi je vole. Kuhani krumpir, luk, ulje i ocat – klasika koja paše uz sve vrste mesa. Ako želite moderniji twist, dodajte žličicu senfa, malo nasjeckanog kiselog krastavca i žličicu vrhnja.

2. Šarena salata, svježina na tanjuru
Rajčice, krastavci, paprika, mladi luk, maslinovo ulje i malo limuna. Brza, zdrava i balansira masnoću roštilja. Dodajte feta sir i masline za mediteranski štih.

3. Ajvar i urnebes, nezaobilazni duo
Bez ovih začinjenih dodataka roštilj nije potpun. Ajvar za klasiku, a urnebes za one koji vole pikantno. Možete ih i sami pripremiti za još bogatiji okus.

4. Lepinje i somuni, mekano savršenstvo
Bez dobrog kruha ni najbolji ćevap ne dolazi do izražaja. Lagano tostirani somuni ili domaće lepinje s roštilja, hrskavo izvana, mekano iznutra. Bonus savjet: premažite ih maslacem s češnjakom!

5. Grillani kukuruz, zlatni hit ljeta
Kukuruz na žaru odličan je za klince, ali i odrasli će ga obožavati. Posolite ga, premažite maslacem, a ako ste hrabri, pospite ga čilijem ili ribanim parmezanom.

Zapečeni sir s roštilja, rastopljeni grijeh
Halloumi, feta, pa čak i camembert mogu se peći na roštilju. Kad sir pusti onu zlatnu koricu i počne se topiti, znat ćete da ste napravili pravi potez.

7. Coleslaw, američka klasika
Kupus, mrkva, majoneza i malo jabučnog octa. Hrskava tekstura i kremasti okus savršeno režu masnoću mesa s roštilja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!