IT KONFERENCIJA Na bjelovarskom B:IT.conu se tražilo mjesto više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR- Više od 300 sudionika i 14 predavača se okupilo na Veleučilištu Bjelovar na trećem B:IT.conu, bjelovarskoj IT i Tech konferenciji koja je iz godine u godinu sve veća.  Za Grad Bjelovar je to dodatan korak u smjeru IT grada kakav želi postati. Sada u Bjelovaru u IT sektoru radi oko 300 ljudi, a povoljnih gradskih prostora koje im Grad osigurava ponestaje jer je interes velik. Među onima koji su dio poslovanja preselili u Bjelovar je softverska tvrtka Serengeti. Prije godinu i pol u Bjelovaru su zapošljavali dvoje ljudi, sada imaju 21 zaposlenika i to samo u Bjelovaru s obzirom da ukupno zapošljavaju 70-ak ljudi. Nadaju se da će bjelovarskih zaposlenika biti i više kaže Robert Blažek.

Na skupu u Bjelovaru bio je i ugledni znanstvenik I. Puljak

-Naša stremljenja su da širimo tu priču dalje i da možemo doći do kvalitetnih ljudi, a Veleučilište Bjelovar vidimo kao sjajnu priliku gdje se razvijaju nove snage koje će nam u budućnosti pomoći da ostvarimo i mi svoje korporativne ciljeve – rekao je Blažek.

B:IT.con je pri tome dobra prilika za upoznavanje potencijalnih zaposlenika, ali je to jednako tako i prilika za same studente ističe dekanica Veleučilišta, Zrinka Puharić.

-Itekako puno znači da mladi studenti susretnu možda budućeg poslodavca, ali i čuju najbolje predavače koji se sada mogu dobiti u Hrvatskoj – kaže Puharić.

Jedan od tih najboljih predavača bio je Ivica Puljak koji je govorio o otkriću i mjerenju Higgsovog bozona. On je jedna od najfundamentalnijih pojava u prirodi koja posredno svjedoči o tome što se desilo kod stvaranja svemira, naglasio je Puljak. On je na istraživanju Higgsovog bozona radio dvadeset godina, a njegovo otkriće je trajalo ukupno četiri desetljeća. I to je, poručio je iz Bjelovara Puljak, primjer mladima da se ustrajan i naporan rad isplati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!