Država daje 5000 kuna za nadogradnju mljekomata, jajomata…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je objavljen Pravilnik o provedbi Programa pomoći u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda putem samoposlužnih uređaja u procesu fiskalizacije.

Ministarstvo poljoprivrede želi pomoći u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda putem samoposlužnih uređaja u procesu fiskalizacije.

Zahtjev za potporu podnosi se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nakon podnošenja zahtjeva putem AGRONET-a isti je potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti Agenciji preporučenom pošiljkom na adresu: Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb do 31. ožujka 2021.

Vlasnici registriranih samoposlužnih uređaja za prodaju hrane životinjskog i biljnog podrijetla mogu ostvariti do pet tisuća kuna potpore za troškove nadogradnje svojih samoposlužnih uređaja.

Korisnici ovog Programa su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika, čiji su samoposlužni uređaji odobreni i upisani u odgovarajući Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog i biljnog podrijetla. Ministarstvo želi zadržati način rada samoposlužnih uređaja, kao dio kratkog lanca prodaje domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. (žb)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!