Preminuo vlasnik Vindije Dragutin Drk

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponedjeljak je u Varaždinu u 84. godini preminuo Dragutin Drk, stvaratelj poslovnog sustava Vindija, kojem je dugi niz godina bio na čelu.

“S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk”, stoji u obavijesti kompanije.

U Vindiji radi od 1961., uz rad studira ekonomiju, a direktor postaje 1965. Tijekom pretvorbe i privatizacije s vremenom je postavio većinski vlasnik tvrtke, s više od 90 posto dionica.

Dragutin Drk u javnosti i medijima rijetko se pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen.

“Na čelu Vindije Drk je proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima”, priopćili su iz Vindije. (žb)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!