Garešnica nizom mjera nastoji olakšati situaciju gospodarstvenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Grad Garešnica svoje je poduzetnike u vremenima u kojima im nije omogućen normalan svakodnevni rad odlučio potpomognuti ukidanjem naknade za plaćanje odvoza otpada. Gradske vlasti navode kako su odluke donesene kao svojevrsni poticaj kako bi se olakšalo ponovno kretanje rada garešničkih poduzetnika, no i da ukidanje naknade za odvoz nije sve što su učinili.

-Prije svega, donijeli smo odluke o oslobađanju zakupa poslovnog prostora, zakupa javnih površina i plaćanja odvoza komunalnog otpadate ćemo ih osloboditi i plaćanja komunalne naknade za šest mjeseci – kaže garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Dodaje kako ovo nije prvi put da grad pomaže privatnom sektoru da lakše preživi trenutnu tržišnu situaciju. Garešnica je još prošle godine izišla u susret onima koji zbog posljedica pandemije nisu mogli obavljati svoj posao, te je tako kroz javni poziv već ranije pomognuto poduzetnicima, obrtnicima, ali i poljoprivrednicima.

-Ne treba zaboraviti da smo ove godine smanjili i porez na potrošnju. Prošle godine sve one koji su odlukom stožera civilne zaštite bili zatvoreni, podržali smo financijski s 2000 kuna – kaže Bilandžija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!