Za poljoprivrednike na raspolaganju 869 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR -Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim je suradnicima posjetio OPG Bobinac, gdje je istaknuo kako želi olakšati posao poljoprivrednicima. Stoga Grad planira ponuditi 19 novih potpora.

– Doista se trudimo da pomažemo malim poljoprivrednim proizvođačima, da podižemo tu proizvodnju od raznih sufinanciranja i oslobađanja plaćanja kocki na gradskoj tržnici gdje naši domaći poljoprivredni OPG-ovi mogu dolaziti i prodavati svoje svježe proizvode – kazao je gradonačelnik.

Brajdić navodi kako trenutno na raspolaganju imaju 869 tisuća kuna za potrebe poljoprivrede te da mjere najčešće koriste povrtlari i voćari, dok mjeru najmanje koriste pčelari.

– Važna su nam mala poljoprivredna gospodarstva, dakle subvencija zakupa kocki na gradskoj tržnici, očuvanje pčelinjeg fonda i poljoprivredna proizvodnja – objasnio je.

Ivan Bobinac, s OPG-a Bobinac, planira se javiti za korištenje subvencija koje je koristio i prethodnih godina.

– Koristili smo subvenciju za izradu plastenika i za subvenciju kocaka na tržnici. Subvencije puno znače, kolike god da jesu – zaključio je.

Zadovoljni su ulaganjem Grada i pčelari, o čemu je govorio Goran Pranjić, predsjednik pčelarske udruge “Bilogora” Bjelovar.

– Pčelari će dobiti financijsku potporu Grada Bjelovara za očuvanje pčelinjeg fonda. Uvjeti su isti kao i prošle godine tako da će iznositi 30 kuna po pčelinjoj zajednici, odnosno četiri tisuće kuna po obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu – otkrio je.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!