Daruvarska udruga prvi put zapošljava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nakon niza radionica, akcija i kampanja poput one “Ždralice žele letjeti”, daruvarska udruga Ždralice je sada, može se reći, i poletjela. Krenule su u svoj prvi milijun kuna vrijedan EU projekt “Ždralice pokreću” koji s 85 posto iznosa financira Europski socijalni fond. Kroz njega će 12 članica njihove, ali i Udruge osoba s invaliditetom Daruvar proći kroz radionice osnaživanja kao i krojačke i tečaje modnog dizajna. Ne samo to, sedam žena će kroz projekt dobiti posao čime su Ždralice ispunile želju dugu osam godina.

-Ovo je za nas prvi europski projekt i prvi zaposlenici, a iako postojimo još od 2013. godine napokon smo došli do razine kojoj smo težile od samog početka i možemo našim članicama pružiti proliku zaposlenja – ističe voditeljica projekta Magdalena Lipovac.

Ždralice sada imaju tridesetak članica i pet volontera, a interesa za njihovim brojnim proizvodima ne nedostaje.

-Interes se sve više i više povećava zato što napokon imamo i malo veću proizvodnju koju ćemo još i proširiti. Nama je veći problem ispuniti zahtjeve koje imamo jer još čekamo na zapošljavanje krojačica tako da je krojenje i šivanje i dalje isključivo na volonterskoj bazi članica – navodi Lipovac.

Kada se sedam žena zaposli i proizvodnja će biti veća, a Ždralice se nadaju da će uz platnene torbe sa svima poznatim motivima, maske i tunike početi šivati i majice, suknje i ostale, kažu, jednostavnije odjevne predmete.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!