Hoćemo li ostati bez najdražih serija?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pravila Netflixa vrlo su jasna, lozinke korisnici smiju dijeliti samo unutar istog kućanstva, no mnogi iskorištavaju tu mogućnost i dijele lozinke s prijateljima. Upravo takvim neplatišama počela je prilikom prijave u aplikaciju stizati obavijest da, ako ne žive s vlasnikom računa u istom kućanstvu, trebati će vlastiti račun za gledanje videa, uz što im je mailom ili SMS-om poslan kod koji moraju upisati za nastavak gledanja sadržaja unutar aplikacije.

Sama opcija dijeljenja lozinke omogućena je kako bi članovi istog kućanstva na više uređaja mogli gledati ono što je predmet njihovog interesa, bez potrebe plaćanja više od jedne pretplate. U Netflixu su svjesni kako mnogi njihovi korisnici svoje lozinke dijele s prijateljima, no prije par godina kazali su kako je to nešto s čime će morati živjeti. Bez obzira što su ranije rekli, ove nove poruke potencijalna su najava za mogućnost početka „lova“ na neplatiše od strane kompanije.

Iz Netflixa su za BBC potvrdili kako provode testove koji dokazuju jesu li osobe koje koriste njihove račune za to i autorizirane, no za sada ostaje nepoznato hoće li se takve poruke početi pojavljivati i ostalim korisnicima, odnosno hoće li „lov“ na neplatiše uistinu krenuti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!