Ministrica Tramišak gradovima i općinama podijelila ugovore ‘teške’ 5 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Gradonačelnicima i načelnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak podijelila je ugovore iz Programa podrška regionalnog razvoju, Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške brdsko planinskim područjima, vrijedne ukupno 5 milijuna kuna. Dodjela je održana u Grubišnom Polju, a uz ministricu i čelnike lokalnih jedinica, ondje su bili i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac te saborski zastupnik Miro Totgergeli. Ministrica Tramišak je kazala kako vjeruje kako će se realizacijom projekata financiranima sredstvima iz dodijeljenih programa podići kvaliteta življenja u gradovima i općinama BBŽ:

-Bjelovarsko-bilogorska županija je od 1. siječnja ove godine po novoj nomenklaturi postala NUTS-II regija panonske Hrvatske što znači da će vaši gospodarstvenici i poduzetnici u programskom razdoblju od 2021 do 2027. iz sredstava Europske unije imati 25 posto veću podršku nego do sada. To znači da će svako ulaganje malog poduzetnika biti na 70 posto bespovratne potpore iz fondova EU – kazala je ministrica, dodajući kako vjeruje da će to privući još veći broj investitora i poduzetnika, što bi za posljedicu trebalo imati otvaranje novih radnih mjesta.

Među projektima za koje su odobrena sredstva su Modernizacija Kuhačeve ulice u Daruvaru, za što je grad dobio 250 tisuća kuna. Odobrenih 420 tisuća kuna Općina Sirač će također uložiti u modernizaciju ulice, Zvonimirove, dok će za dodatnih 600 tisuća obnoviti dom u naselju Kip. Domovi će se obnavljati i u Grubišnom Polju, Ivanskoj, Končanici, Štefanju, Velikoj Pisanici, Đulovcu i Novoj Rači, općine Dežanovac, Zrinski Topolovac, Veliko Trojstvo, Kapela, Rovišće, Velika Trnovitica i Grad Garešnica dobili su sredstva za obnovu prometnica i nogostupa, Berek za javnu rasvjetu, Hercegovac za društvene sadržaje i dr. Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobrena su sredstva za uređenje prostora za fizikalnu terapiju u Daruvarskim toplicama, za uređenje igrališta i stajališta za autobuse.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!