Dovršeno 80 posto ulica u Ždralovima, u travnju se kreće s rekonstrukcijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nastavljaju se radovi na projektu bjelovarske aglomeracije vrijednom nešto više od 257 milijuna kuna. O njima nas je izvijestio Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac i Vodne usluge.

– To je jedan od najvećih projekata Grada Bjelovara čija je vrijednost sufinancirana iz kohezijskih fondova. Radi se o izgradnji komunalne infrastrukture, novih kolektora odvodnje duljine 15 kilometara, o rekonstrukciji kolektora odvodnje duljine 2,5 kilometara i izgradnje vodovodne mreže u općini Rovišće duljine 14 kilometara – izjavio je.

U tijeku je i rekonstrukcija vodovodne mreže duljine šest kilometara te ocjena ponuda za uređaj za pročišćavanje voda. Bišćan otkriva što se trenutačno radi u Bjelovaru i okolici.

– U Ždralovima je već odrađeno 80 posto ulica, Ždralovska, Ulica kneza Višeslava, Mije Bobetka, Dončevićeva, Crkvena, dio Daruvarske, Vijenac, a sad ćemo nastaviti u Tijardovićevoj i u naselju Gudovac. S rekonstrukcijama još nismo krenuli ali to planiramo u idućem mjesecu. U općini Rovišće već je izgrađeno deset kilometara Gornje Rovišće i Kakinac, to jest dio prema Žabjaku – pojasnio je. Tijekom radova, kaže, u upravi su vrlo zadovoljni.

– Imamo jako dobre izvođače. Naravno, svi naši sugrađani vide strojeve po gradu pa bih ih molio bih za strpljenje, znamo da tu se diže prašina i da je bučno ali to je jedan veliki projekt koji smo svi dugo čekali. Htio bih naglasiti da je cijela ova priča rezultat kvalitetnog tima iz Vodnih usluga i zahvaliti svojim djelatnicima, Ivanu Ivančiću kao odgovornoj osobi u Vodnim uslugama, članovima užeg projektnog tima Domagoju Kiš i Senki Šućar-Milaković, Mileni Jasiki te Valentini Brlečić – istaknuo je. Situacija s koronavirusom, ali i potresima, otežala je situaciju, no ozbiljnost uprave pobijedila je sve nedaće.

– Mi smo kao uprava vrlo ozbiljno shvatili situaciju i organizirali svoje poslovanje tako da smo praktički bez ikakvih poteškoća zasad prebrodili ovaj period. Nadamo se da će u nekom budućem periodu sve funkcionirati onako kako treba – naveo je.

Podsjetimo, glavnina projekta odnosi se na dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na treći stupanj, što je Hrvatska preuzela pristupanjem Europskoj uniji kao svoju obvezu, odnosno jednu od direktiva. To je dakle okosnica cijelog projekta aglomeracije. U opremu za svakodnevni rad ubrajaju se informatička oprema te strojna oprema – nova vozila, kamioni i cisterne, a njihova je vrijednost nešto veća od 12 milijuna kuna. S druge strane, u projektu dogradnje sustava odvodnje je nešto manje od 16 kilometara novih cjevovoda. Bišćan otkriva i kada bi radovi trebali biti dovršeni.

– Planira se sve završiti do 2023. godine, no važno je naglasiti da mi tu nećemo stati. Već smo ugovorili projektiranje za Bjelovar 2, radi se o dodatnih šest milijuna kuna za još 78 kilometara kolektora odvodnje koje planiramo izgraditi, a u Bjelovar će se tim projektom sliti oko 150 milijuna kuna – najavio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!