Građanima podijeljeno još četiri tisuće pilića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GLINA – Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i član Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom Tugomir Majdak je u srijedu, 31. ožujka 2021. godine, u Sisačko-moslavačkoj županiji  u nazočnosti gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića, predsjednika Općinskog vijeća Općine Lekenik Stjepana Kušana te koordinatorice prodaje TSH Blagodar (Grupa Vindija) Snježane Vučković, uručio poljoprivrednicima donaciju 4 tisuće pilića tvrtke Koka d.d., čime se nastavljaju napori u obnovi stočnog fonda potresom pogođenog područja posredstvom Ministarstva poljoprivrede, ovoga puta za OPG-ove Grada Gline te Općine Lekenik.

-Donacijom 4000 komada jednodnevnih pilića, Grupa Vindija nastavlja pomagati i građanima i gospodarstvu u potresom razorenim područjima. Od  prvih dana od potresa, stanovnicima Petrinje, Gline i Siska stižu redovne donacije naših prehrambenih proizvoda, a u pripremu toplih obroka za stanovnike ugroženih područja uključili smo se s donacijama pilećeg mesa Nacionalnoj udruzi ugostitelja.  Budući da veliki broj ljudi na ovom području živi upravo od uzgoja stoke, proizvođačima kravljeg mlijeka i kupcima stočne hrane dosad smo dostavili 31 tonu hrane Blagodar za hranidbu stoke. Ovakvim izrazima solidarnosti želimo pridonijeti bržoj revitalizaciji gospodarske aktivnosti i očuvanju malih obiteljskih gospodarstava, ključnih proizvođača kvalitetne domaće sirovine – ističu iz Grupe Vindija.

Nakon dvije donacije koje uključuju 9,5 tisuća pilića za poljoprivredna gospodarstva u Petrinji, Glini i Sisku, današnjom donacijom je osigurano dodatnih 4 tisuće pilića. Također, prošloga tjedna je u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede donirano od strane Vukovarsko-srijemske županije 45 svinja namijenjenih rasplodu za lokalne OPG-ove pogođene razornim potresom.

-Ministarstvo poljoprivrede intenzivno i kontinuirano realizira sve potrebne aktivnosti u cilju obnove stočnog fonda potresom pogođenog područja – kako smo i najavili, danas je pristigla još jedna donacija koja će pomoći daljnjem intenziviranju poljoprivrednih djelatnosti OPG-ova i njihovih obitelji te je u najavi i druga za popodne. Osim obnove narušenog poljoprivrednog potencijala kroz donaciju stoke i peradi punimo poluprazne i prazne godinama zapuštene objekte, a cilj nam je kroz ove mjere i staviti u funkciju što veći fond poljoprivrednog zemljišta kojim Banovina obiluje – izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak ovom prilikom te dodao kako je „također u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede, zaprimljeno više od 1421 tone stočne hrane, od kojih su poljoprivrednicima u potrebi razdijeljene 1307 tona“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!