Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz američke kompanije Johnson&Johnson izvjestili su kako su zbog porasta prodaje lijekova i medicinske opreme te isporuke cjepiva protiv covida 19 dobit i prihodi u prvom kvartalu ove godine porasli.

U prva tri mjeseca ove godine prihodi kompanije porasli su za 7,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, te su dosegli 22,32 milijarde dolara. Prodaja cjepiva protiv covida u blagajnu J&J-a donijela je 100 milijuna dolara, dok je prodaja Drazalexa (lijek za karcinom) porasla na 1,37 milijardi dolara, a Stelare (lijek J&J-a protiv Crohnove bolesti i plak psorijaze) na 2,15 milijardi dolara.

Podsjetimo da je cjepivo ove kompanije privremeno stopirano u mnogim zemljama EU-a i Južnoafričkoj Republici. Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je kako su dokazali moguću vezu između cjepiva J&J-a i stvaranja krvnih ugrušaka kod odraslih koji su primili cjepivo u SAD-u.

U Johnson&Johnson-u ove godine očekuju neto dobit u rasponu od 9,42 i 9,57 dolara po dionici, dok je ona prošle godine iznosila 8,03 dolara po dionici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!