Turistička zajednica BBŽ osigurala milijun kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi ugostiteljima ublažila ugriz koronakrize koji i dalje ne jenjava, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije je osigurala milijun kuna teške potpore.

-To su bespovratne potpore i na njih će se moći javiti hoteli, kampovi, ugostiteljski objekti, objekti za smještaj, restorani i barovi. Maksimalan iznos potpore je do 50 posto investicije, ali ne više od 70 tisuća kuna, ali bespovratno – najavio je danas župan Damir Bajs.

Tih najviše 70 tisuća kuna će u ovoj situaciji biti dobrodošla financijska injekcija.

-Ovo je druga u nizu mjera koja je ove godine izašla od strane Bjelovarsko-bilogorske županije, a koja će sigurno pomoći oko opremanja samog objekta, uvođenja novih ideja i djelatnosti – ističe bjelovarski ugostitelj Roko Tulić.

Sada osiguranih milijun kuna županijske turističke zajednice je namijenjeno isključivo turističkoj djelatnosti za prilagođavanje ugostiteljskih i turističkih objekata epidemiološkim uvjetima. Potpore će se uz ostalo moći povući i za primjerice dogradnju terasa, uređenje bazena, ali i stijena za penjanja i zip linea. Time se želi osigurati da turistički sektor kraj koronakrize dočeka spreman. Javni poziv će biti raspisan u ponedjeljak, a otvoren će biti do iskorištenja sredstava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!