Bajs i Čačić žele graditi Distributivni centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se od ukupno 90 tisuća hektara obrađenih poljoprivrednih površina, 3.800 hektara odnosi na voćarske i povrtlarske kulture. Jedna od bolnih točaka ovdašnjih poljoprivrednika je nedostatak skladišnih kapaciteta, a župan Damir Bajs sada najavljuje da će se to promijeniti. U suradnji s Varaždinskom županijom na prostoru Bjelovarskog sajma planira gradnju 380 milijuna kuna vrijednog Distributivnog centra koji će ovdašnjim voćarima, povrtlarima, ratarima, ali i stočarima omogućiti lakšu prodaju i skladištenje proizvoda s obzirom na to da će dio tog centra biti i hladnjača. Nema boljeg mjesta za takav distributivni centar od Bjelovarsko-bilogorske županije, uvjeren je župan.

-Mi smo po ukupnoj proizvodnji i vrijednosti poljoprivrede drugi u Hrvatskoj, 20 posto odnosno svaka peta kuna se u našoj županiji obrne na poljoprivredi i mislim da je logično da upravo ovdje na Bjelovarskom sajmu koji ima tradiciju, ali i potrebnu površinu postavi taj projekt – ističe Bajs.

Najavu gradnje Distributivnog centra zahvaljujući kojem svoje proizvode neće morati pošto-poto prodavati odmah po završetku proizvodnog ciklusa pozdravlja tovljač junadi Toni Raič. To će, siguran je, omogućiti daljnji razvoj proizvodnje.

-Definitivno ono što mi proizvodimo neće biti samo puka sirovina i puki slučaj na tržištu. Na ovaj ćemo način svoje proizvode s odgođenom vremenskom dispozicijom moći ponuditi tržištu – kaže predstavnik zadruge tovljača junadi Baby beef.

Taj 380 milijuna kuna težak Distributivni centar bi trebao nastati kroz Razvojni sporazum županija središnje i sjeverne Hrvatske koji će im omogućiti provođenje zajedničkih europskih projekata koji su, pita li se varaždinskog župana, ključni i po kojima se treba gledati njihov rad.

-Po našim projektima nas mjerite, po našim projektima nas uspoređujte i upravo po tim našim projektima koje mi plaćamo, pripremamo, provodimo i plaćamo penale ako nisu dobro napravljeni – poručio je iz Gudovca Radimir Čačić.

Razvojni sporazum u koji je uvršten i Distributivni centar još treba dobiti suglasnost ministarstava, a dobije li ju imovinsko-pravni odnosi su riješeni, rekao je Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!