Čeka se građevinska dozvola za projekt vrijedan 50 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vodoopskrbno područje bjelovarskih Vodnih usluga čine Grad Bjelovar i 31 prigradsko naselje, s distribucijom vode u općinama Rovišće i Nova Rača. Prije nekoliko godina postignuta je stopostotna izgrađenost vodovodne mreže u Bjelovaru i prigradskim naseljima.

-Vezano uz Aglomeraciju koja je u tijeku, u ovoj i 2022. godini planira se izvršiti šest kilometara rekonstrukcije vodovodne mreže najkritičnijih dionica u Gradu Bjelovaru, te izgraditi novu vodovodnu mrežu u općini Rovišće koja je partner na ovom projektu. Ta vodovodna mreža bit će duljine 14 kilometara, a protezat će kroz naselja Rovišće, Gornje Rovišće, Kakinac i Žabjak – istaknuo je član Uprave Vodnih usluga Zoran Bišćan. Nabrojao je i što je time obuhvaćeno, odnosno gdje se nalaze kritični dijelovi dionica u Bjelovaru.

– Zasad smo obuhvatili sjeverni dio grada, željeli smo da to budu ulice koje su na okupu kako bi se promet u gradu mogao normalno odvijati – objasnio je. Radi se i na rekonstrukciji gradskog vodovoda. Taj je projekt vrijedan otprilike 50 milijuna kuna.

– Projekt novog dovodnog cjevovoda Delovi-Bjelovar duljine 19 kilometara je u procesu ishođenja građevinske dozvole. Nakon dobivanja dozvole i apliciranja prema EU fondovima krenut će se s njegovom izgradnjom. Najzahtjevniji dio posla je odrađen, a to je rješavanje gotovo 500 čestica služnosti za 500 čestica imovinsko-pravnih odnosa – naglasio je Bišćan  te istaknuo značaj Hrvatskih voda u sufinanciranju projekta Aglomeracije Bjelovar 2.

– U tijeku je projektiranje projekta Aglomeracije Bjelovar 2 u vrijednosti od 6,8 milijuna kuna, kojeg u 80-postotnom iznosu sufinanciraju Hrvatske vode. U sklopu tog projekta bit će izgrađeno dodatnih 80 kilometara novog kolektora odvodnje vrijednosti oko 150 milijuna kuna. Završetak projektne dokumentacije očekuje se u 2022. godini, a početak izgradnje u 2023. godini – najavio je Bišćan te kazao da će uslijediti okrupljivanje. Predviđa da će se u narednom periodu vjerojatno ukazati potreba za izgradnjom i nekih dodatnih vodovodnih mreža.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!