Nastavlja se potpora ugostiteljima, ali i prijevoznicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Kako bi pomogla svojim ugostiteljima koji ionako teško posluju da prebrode koronakrizu koja im je odnijela velik dio prometa, Općina Đulovac je za njih i ove godine osigurala jednokratnu potporu. To nije puno, ali će pomoći.

-Jednokratno koliko prema našim mogućnostima možemo, iz proračuna izdvajamo po pet tisuća kuna. To nije velik iznos, pet tisuća kuna po ugostiteljskom objektu u prošloj godini, a isto i u ovoj godini, ali to će barem pomoći kod održavanja likvidnosti i hladnog pogona – smatra đulovački načelnik Drago Hodak.

Prošle godine su sva tri ugostiteljska objekta s područja Đulovca koristili tu jednokratnu potporu, pa Hodak vjeruje da će tako biti i sada. Sve što trebaju napraviti je podnijeti zahtjev jer nisu željeli komplicirati proceduru.

-Svjesni smo da ih imamo samo tri, pa nemamo zašto komplicirati. To su vatrogasne mjere. Koliko će pomoći ne znam, nemam analizu, ali sigurno neće odmoći i volio bih da imamo i više toga -kaže Hodak.

Đulovac s po deset tisuća jednokratne pomoći podupire i dva prijevoznika sa svog područja, a Hodak se nada da će ovo ljeto biti ljeto skidanja maski, kada ćemo normalno prodisati, što se najviše odnosi upravo na poduzetnike.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!