Nova trgovina na dobrobit svih mještana općine Rovišće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Iako je svoja vrata nova rovišćanska trgovina otvorila još 26. travnja, danas je i službeno široj javnosti, uzvanicima i mještanima predstavljen asortiman trgovine TRGO-R u vlasništvu Komunalca Rovišće. Trgovina je to široke ponude pa tako svi oni koji u nju zakorače mogu ugledati raznu ponudu boja, lakova, kosilica, motornih pila, čavlića, vijaka i svega onoga što je potrebno za gradnju ili održavanje kuće i okućnice. Najvažnija stavka koju je istaknuo i načelnik Općine Slavko Prišćan, ali i svi okupljeni mještani je ta što se željezarija sada nalazi na dohvat ruke pa se više ne treba za svaki čavlić ići u grad ili okolna mjesta.

Prišćan je u svom govoru posebno pohvalio Općinski Komunalac kojemu je ovakva trgovina samo “šlag na torti”. – Komunalno poduzeće osnovano je još 2006. godine i to s ciljem održavanja komunalne infrastrukture, groblja te svega onoga što je potrebno da vlada čistoća i red na području naše općine. Kroz vrijeme se dakako ukazala potreba da Komunalac raste. Kupovali smo strojeve, uređaje, a zapošljavali smo ljude uglavnom s područja općine. Iz dana u dan poduzeće je raslo. Krenuli smo s manjim poslovima, a kasnije smo se javljali na projekte koji su bili financirani od Ministarstava ili fondova. Važno je Komunalno poduzeće za općinu jer kada mještani nešto trebaju, mi to riješimo u jednom danu – rekao je Prišćan.

Pozitivnim slijedom kojim je Komunalac godinama napredovao, Općina je došla do zaključka da mještanima treba trgovina ovakvog tipa. – Odlučili smo otvoriti trgovinu na dobrobit svih svih nas i siguran sam da će upravo tako i poslovati – kaže načelnik.

Svečanom otvorenju trgovine prisustvovao je i kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana BBŽ Marko Marušić kojemu se Prišćan zahvalio na dolasku, ali i na svemu onome što u predizborno vrijeme radi.

Posebno su novim izborom kupnje zadovoljni mještani. – Pozitivna je to stvar za sve žitelje općine Rovišće. Po svaku smo sitnicu morali ići u željeznariju u grad, po boje, kosilice, tačke, a sada je sve tu, na jednom mjestu – rekao je mještanin općine Stjepan Erdelja.

Čini se da je nova trgovina doista na veselje svih mještana jer sve potrepštine sada su pri ruci, u središtu općine. Trgovinu i dvoje zaposlenika koji trenutno samo rade jednu smjenu, na kraju je posvetio svećenik župne crkve Presvetog Trojstva u Rovišću.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!