Novih dvadesetak hektara za poduzetnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Novih dvadesetak hektara u ukupno 11 parcela je poduzetnicima dostupno u Zoni malog i srednjeg poduzetništva u Grubišnom Polju. Grad je u kompletno uređenje infrastrukture – od ceste, preko vodovoda do rasvjete, uložio 12 milijuna i 947 tisuća kuna pri čemu je devet i pol milijuna kuna povukao iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a dodatna dva i pol milijuna iz Programa za sufinanciranje EU projekata Ministarstva regionalnog razvoja. To je jedan u nizu takvih projekata, rekao je na završnoj konferenciji projekta “Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Zone Malog i srednjeg poduzetništva” državni tajnik Ministarstva EU fondova.

-U cijelom operativnom programu Konkurentnost i kohezija je više od milijardu kuna uloženo u potporne poduzetničke institucije, poduzetničke zone i poduzetničke inkubatore – rekao je Velimir Žunac.

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh siguran je da će novih 11 parcela biti popunjeno jer interesa za njima ima.

-Dvije parcele su već ugovorene, za treću, veliku, smo trenutno u razgovoru što me u svakom slučaju veseli. Sve te parcele su povezane s novim radnim mjestima, a nova radna mjesta znači ostanak mladih. I to je vođenje natalitetne politike kroz industrijsku zonu – ističe Mađeruh.

U Grubišnom Polju neće stati na tome jer planiraju postojeću novouređenu poduzetničku zonu povezati s budućom turističkom. Projekt je to od oko 30 milijuna kuna, dokumentacija je spremna i čeka se natječaj na koji se Grad može javiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!