Rebići konkuriraju za titulu najboljih mladih poljoprivrednika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Tamara i Zoran Rebić iz Velikog Trojstva su svoju ljubav prema konjima pretvorili u uspješan i inovativan posao. Prije četiri godine su počeli s proizvodnjom kobiljeg mlijeka i to zbog toga što su im sinovi imali problema s bronhitisom na koje kobilje mlijeko ima blagotvoran učinak. I tako su mlijeko počeli i prodavati, a potom su napravili i sljedeći korak i upustili se u proizvodnju kozmetike od kobiljeg mlijeka. Tu glavnu riječ vodi Tamara kojoj je, kaže, prirodna kozmetika strast.

-U svijetu je poznato kobilje mlijeko koje se koristi kao terapija iznutra i izvana, a poznato je i da se Kleopatra kupala u kobiljem mlijeku. Krenula sam na radionice na kojima sam usavršila tehniku i počela sam proizvoditi kreme, šampone, losione, balzame i sapune – kaže Tamara Rebić.

Foto: Facebook OPG Rebić

Kozmetičke proizvode radi s dodatkom primjerice korijena mrkve, bademovog, kokosovog i ulja noćurka, a jako pazi što stavlja jer kozmetiku rade s namjerom da ju koristiti mogu osobe s osjetljivom kožom. Sada su Tamara i Zoran Rebić svoju kozmetiku odlučili i brendirati te su ju nazvali Mabrouk što na arapskom znači blagostanje, a to ime nisu odabrali slučajno jer ono za njih ima duboko značenje.

-Suprug i ja smo to odlučili zbog toga što imamo konja arapske pasmine Mabrouk linije, a taj konj nam je sve omogućio jer je bio od 2007. do 2013. najbrži arapski konj u Hrvatskoj i osvojio je sve trke, u 13 startova je imao 13 pobjeda. On sada ima već dvadeset godina i zato smo njemu u čast posvetili našu liniju – opisuje razlog te dirljive posvete Tamara Rebić.

Ta će se linija uskoro naći na policama trgovačkog lanca kozmetičkih proizvoda u 164 poslovnice diljem zemlje. Tu ih je, kaže Tamara, malo pomazila fortuna jer je trgovina zvala njih, a ne oni nju. Uspjeli su ispuniti sve rigorozne uvjete i osigurati si to značajno tržište. Ušli su i u finale izbora Jutarnjeg lista za najbolje mlade poljoprivrednike Hrvatske, a glas za njih odnosno službeno za Tamaru Rebić možete dati do ovog petka (14.05.) do 23 sata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!