Ministrica ističe kako se možemo nadati boljoj turističkoj sezoni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u utorak je u Bruxellesu izjavila kako s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i razinu pripremljenosti, Hrvatska ove godine može očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine.

Ministrica Brnjac je u Bruxellesu na sastanku ministara zaduženih za sport država članica EU-a. Podsjetila je kako se na projektu „Stay safe in Croatia“ radi još od kraja prošle godine. Ministrica je također napomenula kako su razrađeni epidemiološki standardi, te kako su djelatnici u turističkom sektoru educirani o važnosti pridržavanja epidemioloških mjera. Sve se navedeno radilo s ciljem da se odašalje poruka kako je Hrvatska sigurna za boravak turista.

– Možemo očekivati puno bolju sezonu nego prošle godine prema svim parametrima, a najveći čimbenik je epidemiološka situacija, vidimo da sada pada broj novozaraženih i treba ih i dalje spuštati – izjavila je ministrica Brnjac.

Za kraj ministrica je dodala i kako se krenulo s cijepljenjem radnika u turističkom sektoru, te kako su određena mjesta na kojima će se turisti moći testirati, kako bi se što lakše mogli vratiti u svoje zemlje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!