Ministrica dala podršku Marušićevoj mjeri „Od polja do stola“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U pratnji Ministrice poljoprivrede Marije Vučković, kandidat HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana obišao je OPG-ovce s područja županije. Razgovaralo se o aktualnim temama i problemima u tom sktor, a Marušić je iskoristio priliko da predstavi dio svog izbornog programa vezan uz poljoprivredu, uključujući i mjeru „Od polja do stola“.

-Tom mjerom želimo pomoći našim OPG-ovcima u plasmanu njihovih proizvoda, za kojem smatram da su najkvalitetniji, u naše županijske ustanove. Prvenstveno u škole, kako bismo našoj djeci osigurali topli obrok pripravljen od naših domaćih, zdravih namirnica – pojasnio je Marušića, a ministrica Vučković je pozdravila tu inicijativu.

Među ostalima, Marušić i Vučković obišli su i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Siniše Drete iz Stare Ploščice koji se bavi proizvodnjom mlijeka. Dreta, inače predsjednik županijske Udruge uzgajivača simentalskog goveda, ministricu i potencijalnog župana upoznao je s problemima u tom sektoru, a bilo je riječi i o državnim mjerama za poljoprivredu, poticajima te zakupu poljoprivrednog državnog zemljišta.

Prilikom obilaska poljoprivrednika ministrica Vučković je podsjetila kako je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada iz programa ruralnog razvoja realizirano mnoštvo projekata, vrijednih preko milijardu kuna. Govorila je i o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu pri čemu je stavljen naglasak na mliječno govedarstvo koje se, da bi se razvijalo u željenom smjeru, mora poduprijeti odgovarajućom zemljišnom politikom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!