Amazon kupio Jamesa Bonda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Amazon ulaže sve više financijskih sredstava u svijet zabave. Američka je kompanija objavila sklapanje ugovora o kupnji MGM-a, jednog od najpoznatijih filmskih studija u Hollywoodu i autora Jamesa Bonda.

Vrijednost ovog posla procijenjena je na 8.45 milijardi dolara, a Amazon je spomenutom akvizicijom dobio pristup opsežnoj biblioteci filmova i televizijskih emisija koje može koristiti za svoj Prime Video sadržaj. MGM posjeduje više od 4.000 filmova i 17.000 televizijskih emisija u svom vlasništvu.

– Prava financijska vrijednost koja stoji iza ovog posla je riznica intelektualnog vlasništva u detaljnom katalogu koji planiramo redizajnirati i razviti s MGM-ovim talentiranim djelatnicima. Ovo je vrlo uzbudljivo i pruža toliko mogućnosti za visokokvalitetno predstavljanje priča – Istaknuo je Mike Hopkins, čelni čovjek Prime Videa i Amazon Studiosa.

Jeff Bezos rekao je kako je Amazon istinski uzbuđen zbog akvizicije MGM-a, te kako je teza o samo j akviziciji vrlo jednostavna.

– MGM ima sveobuhvatan katalog toliko vrijednog intelektualnog vlasništva, a s nadarenim ljudima u MGM-u i nadarenim ljudima u Amazon Studiosu možemo ponovno osmisliti i razviti to vlasništvo za 21. stoljeće – istaknuo je čelni čovjek Amazona.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!