U Bilogorsku košaru ‘uhvatile’ se i morske ribe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Trgovina domaćih proizvoda s lokalnih OPG-ova, Bilogorska košara, odlučila je proširiti svoju ponudu i s proizvodima koji nisu uobičajeni za ovo podneblje. Svoje mjesto na polici tako su našli i neki dalmatinski specijaliteti, o čemu smo više doznali od gospodina Nenada Horvata.

– Sklopili smo suradnju s proizvođačima s našeg plavog Jadrana, tako da u trgovini već imamo u ponudi i morske delicije poput ribe i ostalih morskih specijaliteta u zamrznutom obliku. Novost su i torte, kolači i ostale slastice domaćih proizvođača – navodi. Zanimalo nas je kako je došlo do suradnje s jadranskim OPG-ovima.

– Cilj nam je bio okupiti što više proizvođača, prvenstveno onih iz našeg kraja, ali i pružiti mogućnost robne razmjene, da iz ostalih krajeva dođe nešto što mi nemamo, a mi da njima ponudimo nešto naše. Tako bismo postali promotori našeg kraja u drugim krajevima Hrvatske, od Slavonije i Baranje, Srijema, pa sve do Dalmacije – naglašava Horvat koji i sada istražuje tržišta na Jadranu na kojima bi mogao plasirati proizvode Bilogorske košare prije nego krene berba ranih šljiva. Podsjetio je što se sve zasad može kupiti u prodavaonici zdravih, domaćih i lokalnih OPG-ova.

– Imamo povrće kompletno od paprike, paradajza, tikvica, salate, poriluka kao i sezonsko voće: jagode, trešnje, a uskoro će krenuti i rana šljiva i ranije ljetne jabuke. Bit će i ribiza, malina i kupina. Ono što bude sezonski dolazilo, naći će se na policama naše trgovine. Nudimo i med, rakiju, likere, kompletnu zimnicu (turšiju, ciklu, ajvar, pinđur, kupus), tjesteninu (rezance, mlince, kore za pite i savijače), sireve i čajeve – nabraja. Ističe da ne žele prodavati svoje proizvode samo da bi ih prodali, već zato da kupci budu zadovoljni ponudom te da kupuju proizvode koji će izravno s polja doći do njihovog stola.

– Većina robe što se tiče sezonskog voća i povrća bere se navečer ili rano ujutro za trgovinu, u roku od nekoliko sati je s drveta na policama – tvrdi. Vjeruje da će se ponuda Bilogorske košare nastaviti širiti i dalje.

– Nas je 19 OPG-ova u Zadruzi, imamo još 40-ak kooperanata, dobavljača i mislim da će se to još širiti, svi su dobrodošli. Nije interes samo da mi plasiramo svoju robu, interes je uzeti robu i od malih proizvođača OPG-a od bakica i kumica, da im pomognemo da i oni zarade neku kunu, da se ne moraju patiti po tržnici – zaključuje Horvat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!