Od sutra kreću nova pravila oporezivanja poštanskih pošiljaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz Hrvatske pošte priopćili su kako od četvrtka 1. srpnja, dakle od sutra, na snagu stupaju nova pravila oporezivanja poštanskih pošiljaka iz trećih zemalja koje sadrže robu, te se ukida porezna olakšica pri uvozu pošiljaka iz trećih zemalja vrijednosti do 22 eura (160 kn) koje su kupljene u e-trgovinama.

PDV će se od sutra naplaćivati na sve pošiljke s robom koje od 1. srpnja pristignu u Hrvatsku, bez obzira na datum kupnje.

Iz pošte naglašavaju da kako bez obzira na velik broj pošiljaka koje stižu ovih dana, u centru zastoja nema, a sve se pošiljke minimalno zadržavaju.

Sve će pošiljke koje stižu iz trećih zemalja morati proći kontrolni pregled, Hrvatska pošta uvela je nove procese obrade, naplate i isporuke pošiljaka. Kontrolni pregled pošiljaka iz trećih zemalja za robu vrijednosti do 150 eura iznosi 18,50 kuna, a za robu vrijednosti od 150 do 1000 eura iznosi 37 kuna. Kontrolni pregled je proces koji sadrži više podataka, zahtjeva implementaciju i održavanje novog informatičkog sustava te podrazumijeva složeniju operativnu kontrolu koju objavljuju radnici Hrvatske pošte, navodi se u priopćenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!