Posebno priznaje Seljačkom domaćinstvu Mihoci – Izletištu vrata Bilogore

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Jučer su u Zaprešiću dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu. Posebno priznanje u kategoriji tradicijska ruralna gastronomija osvojilo je Seljačko domaćinstvo Mihoci – Izletište vrata Bilogore iz Maglenče. Nagradu je preuzela Mirna Mihoci Pleskalt koja je istaknula koliko njoj, ali i cijeloj obitelji znači ovo vrijedno priznanje.

– Nama ova nagrada znači jako puno. Sav svoj trud, znanje i ljubav usmjerili smo u uređenje naše kuće koja se nalazi na najljepšem bilogorskom brežuljku. Na našu gastronomsku ponudu posebno smo ponosni. Presretna sam što kao najmlađa članica našeg gospodarstva i dalje mogu pričati o kuhinji moje bake po čijim je receptima nastavio kuhati moj otac, a sada ih ja pokušavam usvojiti i nastaviti tu lijepu obiteljsku tradiciju. Na dodjeli ove nagrade u pratnji mi je i naša zaposlenica Jasmina Filipan jer svi zajedno smo doprinijeli da ova nagrada dođe u Maglenču. Naše izletište postoji već šest godina i s njega se pružaju prelijepi vidici i sretni smo što naši gosti mogu uživati u njima te u domaćoj i kvalitetnoj hrani koju im pripremamo, što ova nagrada svakako potvrđuje – zaključila je Mirna Mihoci Pleskalt.

Na dodjelu nagrade kao podrška, ali i da izrazi iskrene čestitke, došao je i načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac koji nije krio ponos što upravo ova nagrada od cijele Bjelovarsko-bilogorske županije dolazi upravo na područje njegove općine.

– Od srca čestitam obitelji Mihoci na ovoj vrijednoj i svakako zasluženoj nagradi. Ona je prestižna i puno znači njima i trudu koji cijelu život ulažu u bavljenje turizmom i čuvanju naše gastronomske tradicije. No ona znači puno i svima nama s područja općine Veliko Trojstvo, pogotovo kad znamo kako su svi nominirani za ovu nagradu na razini naše županije, bili upravo s našeg područja. Moram napomenuti kako ćemo sve njih uskoro okupiti i dodijeliti im dodatna priznanja za sudjelovanje u ovom vrijednom natjecanju. Želim poručiti kako će i oni, ali i svi drugi koji se odluče na bavljenje turizmom u meni kao načelniku, ali i Općini Veliko Trojstvo imati podršku i pomoć kako bi im se to olakšalo, a siguran sam kako će tome doprinijeti i izvrsna suradnja s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar – poručio je Marko Kutanjac.  

Za ovu prestižnu nagradu Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar kandidirala je troje predstavnika. To je pojasnila i predstavila ih direktorica Ana Kelek.

– Za nagradu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu kandidirali smo troje naših vrijednih turističkih objekata. U kategoriji Turistička seljačka gospodarstva, kandidirano je bilo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rebić za proizvodnju i preradu kobiljeg mlijeka u kozmetičke proizvode. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, kandidirana je bila Engea Hrvatska za projekt Bilogorska konjička staza koju smo upravo prošle godine dodatno promovirali. Bogatstvo naše gastronomije željeli smo predstaviti u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija te smo kandidirali Seljačko domaćinstvo Mihoci – Izletište “Vrata Bilogore”. Jako smo ponosni na njih i sretni što su od troje nominiranih, oni ovu nagradu donijeli na naše područje te im od srca čestitamo – pojasnila je Ana Kelek i dodala kako je iza nas jedna vrlo teška turistička godina – Ni prije pandemije nije se bilo lako baviti turizmom na kontinentu. Ova pandemija je to dodatno otežala. No sretni smo što ljudi ne odustaju već dodatno ulažu u podizanje kvalitete ponude i proširenje usluga. To ohrabruje i budi nadu kako možemo stvoriti jednu lijepu turističku priču, a u tome će svi oni koji se bave ili odluče baviti turizmom, u Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar uvijek imati podršku i partnera – zaključila je Ana Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!