Ljubav prema poslu motivira, a sreća su zadovoljne mušterije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U prostorijama Županijske uprave danas je održan svečani prijem župana Darka Korena za dobitnike najviših priznanja Hrvatske obrtničke komore – Mariju Posavec i Antuna Kovačića. Prijemu su prisustvovali i predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Komore Božo Barać te pročelnici županijskih upravnih tijela.

Najzaslužnijim obrtnicima priznanja su dodijeljena povodom Dana Hrvatske obrtničke komore i to za uspjehe u ovoj, ali i u prethodnoj godini, obzirom da dodjele nije bilo zbog pandemije koronavirusa.

-Ovim prijemom želimo poslati simboličnu poruku svima da se trud, rad, poštenje i ustrajnost isplate. U obrtništvu nije lako uspjeti, no upravo su gospođa Posavec i gospodin Kovačić najbolji dokaz da je to moguće i uz svoje bogato životno i profesionalno iskustvo mogu puno toga reći o obrtništvu. Hvala vam za sve što ste učinili za obrtništvo na razini Županije, ali i puno šire, čestitam vam uime svih nas te želim mnogo zdravlja. Najvažnije u svemu je da radite ono što volite, a na vrijednost toga što radite ukazuju i ova priznanja – kazao je župan Koren.

Predsjednica Kovačić također je čestitala dobitnicima te naglasila važnost ljubavi prema poslu, dodavši kako su ova priznanja najviši oblik priznanja koji se može primiti.

Tajnik Barać istaknuo je kako je Antun Kovačić bio prvi predsjednik županijske Komore i sudjelovao u njezinom osnivanju, a zajedno s gospođom Posavec dao je velik doprinos županijskom obrtništvu i razvoju Komore. I dok Kovačić zapošljava 30 radnika, Marija Posavec aktivna je u strukovnom obrazovanju, kroz njezin je obrt prošlo oko 50-tak učenika, od kojih je njih desetak otvorilo vlastite obrte.

-Uvijek se za priznanja trudimo predlagati obrtnike koji pokazuju da se rad isplati, a iznimno smo ponosni na ovo dvoje nagrađenih, što je i veliko priznanje Komori. Nadam se da će i ostali naši obrtnici svojim radom zaslužiti ovakva priznanja te nam je drago što je njihov broj u posljednje tri godine porastao s 1150 na preko 1600. Zahvaljujem Županiji što nas uvijek podržava te svojim poticajnim mjerama daje doprinos otvaranju obrta, posebno mladih i početnika, a važno je i subvencioniranje kamata za obrtna sredstva koja su obrtnicima potrebna da su u vrijeme korona krize održali poslovanje. Bez pomoći Županije teško bi opstali te se nadamo daljnjoj suradnji – kazao je tajnik Barać.

Antun Kovačić, vlasnik križevačkog Obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu ZGR Kovačić, dobio je najviše Priznanje HOK-a „Statuu Zlatne ruke s poveljom” za 2021. godinu. Uz zahvale županu na prijemu, ujedno je zahvalio i županijskoj Obrtničkoj komori i Udruženju obrtnika Križevci na prijedlogu za dobivanje ovog priznanja.

Marija Posavec, vlasnica koprivničkog Frizerskog salona Mulier, dobitnica je „Plakete Zlatne ruke s pisanim priznanjem” za 2020. godinu. Kao što je kazala, drago joj je što može svakodnevno obavljati posao koji voli, kosa je njezina inspiracija, a nagrade poticaj ide dalje i nikad ne odustaje. Dodala je kako mnogi njezini kolege zaslužuju takva priznanja te je zahvalila svima koji su prepoznali njezin rad.

-Ljubav prema poslu motivira, sreća su zadovoljne mušterije, a svaki je dan novi doživljaj u koji ulazim s osmijehom na licu – zaključila je Marija Posavec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!