Hoće li i može li država spasiti Bjelovarski sajam?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Razmatramo više varijanti kako pomoći Bjelovarskom sajmu. Neće to samo biti Državna stočarska izložba koja se treba održati već jesenas ako to dopuste epidemiološki uvjeti, već razmišljamo o ulaganjima u taj prostor kako bi sajam postao poseban, drukčiji od sličnih manifestacija u Hrvatskoj i okruženju, rekla je jučer ministrica poljoprivrede Marija Vučković na kraju cjelodnevnog posjeta Bjelovarsko-bilogorsko županiji.

I župan Marko Marušić je potvrdio da je tijekom posjeta ministrice najviše razgovora bilo baš oko Bjelovarskog sajma i da je naišao na susretljivu sugovornicu. – Pomoć Ministarstva je više nego neophodna da sajam stane na noge i vrati se među manifestacije koje nadilaze regionalni značaj, rekao je Marušić.

Ministrica Vučković voli ovu županiju, ali i ona voli nju. Nakon posebne povelje koju je nedavno dobila u Rovišću, danas je postala počasna građanka općine Veliko Trojstvo. Ponosno je pokazala dokument na putu prema novoizgrađenom vrtiću koji je vrata otvorio 22. travnja, ali zbog strogih covid-mjera svečano je otvoren tek sada.

Projekt gradnje vrtića i obnove škole vrijedi oko 14 milijuna kuna, pola novca povučen je iz EU fondova, ostalo su dali Ministarstvo, županija i oko 600.000 kuna sama općina.

Svečanost u Velikom Trojstvu ostat će zabilježena i kao primjer međustranačke tolerancije i međusobnog poštovanja. Naime, novoizabrani načelnik Marko Kutanjac (HSLS), na svečanost je pozvao i poraženog suparnika s prošlih izbora, bivšeg načelnika Ivana Kovačića (HSS) u čijem je mandatu i posao završen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!