Kina obuzdava rast cijena metala aukcijom državnih rezervi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još jednu aukciju državnih rezervi aluminija, bakra i cinka najavila je kineska Vlada. Ovo će biti već druga aukcija tekućeg mjeseca, a sve kako bi se obuzdao rast cijena sirovina. Rast cijena potaknut je snažnom potražnjom koja je pak posljedica procesa postpandemijskog oporavka.

Državna je uprava za hranu i strateške rezerve objavila da će u srijedu 29. srpnja organizirati prodaju na internetskim platformama China Minmetals Corpa i Norinca.  Prodati će sljedeće resurse u navedenim količinama: 50 tisuća tona cinka, 90 tisuća tona aluminija i 30 tisuća tona bakra.

Početkom mjeseca na istim je platformama prodano 20 tisuća tona bakra, 50 tisuća tona aluminija i 30 tisuća tona cinka. Na toj su početnoj aukciji cijene bile tri do devet posto niže u odnosu na cijene koje su na tržištu, a interes za kupnju iskazalo je više od 200 proizvođača metala.

– Državne rezerve su dovoljne, uvjereni smo da možemo stabilizirati očekivanja i ohladiti tržište – izjavio je neimenovani dužnosnik uprave za rezerve.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!