Rekordna prodaja u prvoj polovini godine, ali što će biti do kraja iste?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Podružnica Volkswagenove grupe – Audi, ostvario je u prvoj polovici ove godine rekordnu prodaju svojih vozila. Bez obzira na ovakvu statistiku prodaje, u Audiju su oprezni i upozoravaju na potencijalne probleme u nastavku godine.

U prvih 6 mjeseci ove godine prodano je 982 tisuće vozila ove marke što je u blagajnu njemačke tvrtke donijelo 29,2 milijarde eura prihoda od prodaje. Taj je iznos za čak 43 posto viši u odnosu na onaj koji se referira na prvih 6 mjeseci lani.

Juergen Rittersberger, glavni financijski direktor u Audiju, rekao je kako drugo polugodište neće biti ispunjeno tako dobrim prodajnim i financijskim rezultatima.

Marža je do sad bila na 10,7 posto, što je u gornjem dijelu raspona, ali u cijeloj godini očekuje se kako će ona biti između 7 i 9 posto. Drugi razlog smanjenja prihoda su zalihe poluvodiča, one su naime u vlasništvu tvrtke dosta smanjene. Proizvodnja bi u kolovozu i rujnu mogla biti zaustavljena, smatra Rittersberger.

– U drugoj polovini više nećemo vidjeti pozitivne učinke osiguranja zaliha sirovina – rekao je financijski direktor njemačkog automobilskog diva, a stanje je nazvao „izazovnim“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!