Zapošljavaju u svim svojim bazama, do 2030. čak 4600 pilota u floti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mađarski avioprijevoznik Wizz Air krenuo je sa zapošljavanjem, a do kraja 2030. godine planira zaposliti čak 4600 pilota.

Wizz Air je ove godine obučio 150 novih pilota, a do kraja godine planiraju taj broj povećati za više od 300 kako bi radili s istim kapacitetima kao i prije krize i postigli ciljeve za 2021. godinu, priopćili su iz te aviokompanije.

Niskobudžetni avioprijevoznik iz Mađarske uz pilote zapošljava i stjuardese u sve svoje 43 baze.

Wizz Air očekuje kako će se u kolovozu kapaciteti povećati na razinu između 90 i 100 posto u odnosu na vrijeme prije pandemije. Krajem srpnja objavili su vrlo optimistične brojke za ovo ljeto nakon čega su im dionice doživjele značajan rast. Rast potražnje za letovima ove kompanije dodatno bi moglo potaknuti daljnje ublažavanje britanskih ograničenja.

Velika Britanija inače čini oko 15 do 20 posto poslovanja Wizz Aira. Mađari su svoje se na zapad proširili iz svoje istočnoeuropske baze, posebice na Britaniju i Italiju, ali i na istok, odnosno Abu Dhabi. Uz to nastavili su dodavati nove zrakoplove tijekom pandemije, u trenutku kad su mnogi njihovi konkurenti smanjivali svoje flote.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!