90 posto poslova dogovoreno, Jesenski sajam može početi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gotovo 90 posto planiranih izlagača je dogovoreno, a oko 60 posto njih je već potpisalo ugovor, rekao nam je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma koji se sprema za svoju jesensku priredbu, prvu nakon stanke zbog covid pandemije.

Zanimljivo je da neki izlagači nude i avansno plaćanje za što su dobili pet posto popusta na cijenu izložbenog prostora koju nismo mijenjali u odnosu na godinu dana ranije, dodao je Salaj. Samo tijekom našeg kratkog posjeta uređenom, očišćenom i pokošenom prostoru, zatekli smo trojicu managera koji su došli potpisati ugovore i pregledati prostor na kojem će se nalaziti od 3. do 5. rujna.

Što to znači u brojkama? Organizatori očekuju prihod od izlagača oko milijun kuna manji od najboljih godina, ali to je posljedica činjenice da nema izložbenog prostora u zatvorenim halama. Dio će se kompenzirati velikim šatorima i otvorenim pagodama pa će ipak svi koji žele doći imati svoj prostor na doista prostranim livadama oko upravne zgrade.

Kad se pak govori o strukturi izlagača, Nino Kovačić, referent prodaje na sajmu, kaže kako su većina partnera stari izlagači, ali oko 40 posto je novih koji će se prvi puta predstaviti posjetiteljima u Bjelovaru. Među njima su i najveći ponuđači opreme za poljoprivredu iz Dalmacije i Slavonije.

Međunarodni karakter izložbe potvrđuju gosti iz Italije, Slovenije, Mađarske i Bugarske.

Zanimljivost su i uvjeti koji će morati ispuniti posjetitelji. Organizatori očekuju da bi covid putovnica mogla biti obvezna za sve, a namjeravaju postaviti barem dva štanda za brze testove na najfrekventnijim ulazima. Ako će epidemiološki uvjeti dopuštati, takva potvrda neće biti uvjet, ali u slučaju lošeg vremena nitko bez nje neće moći ući u akcijsku dvoranu gdje će se odviti ključni dio Državne stočarske izložbe. Posjetitelji će moći vidjeti najbolja grla ovaca, koza, svinja, konja i goveda.

Nitko ne dvoji da bi Jesenski međunarodni sajam u Gudovcu mogao biti među najboljima do sada i iznimno posjećen, ali da čak gužve kakve znamo pamtiti nisu dobrodošle s obzirom na neprekidnu opasnost od širenja zlokobnog virusa Covid-19.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!