Financijska injekcija za poduzetnike početnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Lijepe vijesti stižu iz Grubišnog Polja gdje je ovih dana potpisano novih devet ugovora prema programu dodjela bespovratnih potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Ugovori su vrijedni 76 542 kune, šest ih je vezano za kupnju strojeva i opreme i vrijedni su 44 500 kuna, jedan za edukaciju vrijedan 2000, a dva vrijedna 30 000 kuna za potpore poduzetnicima početnicima. Potpore s kojima se nastavlja donijele su dobre kritike odnosno pohvale među poduzetnicima, kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Mi u Gradu razmišljamo o tome da što više možemo pomognemo poduzetnicima da prežive koronakrizu kao i negativan udarac na razvoj obrtništva. Nadamo se da ćemo sve zajednički prevladati. Posebno nam je drago što smo podijelili čak devet potpora, a još nam je ostalo za potpore nekih 100 tisuća kuna – kaže Mađeruh.

Među poduzetnicima koji su potpisali ugovore je i Goran Ladišić iz tvrtke Magic forest koja će na tom području provesti inovaciju pošumljavanje pomoću drona. S jednom su osiguravajućom tvrtkom osigurali prvu suradnju i to pošumljavanja dronom na području Grubišnoga Polja, na dijelu Zone malog i srednjeg poduzetništva. Tvrtka je uz poticaj za nabavku opreme odnedavno i peti rezident Proizvodno poduzetničkog inkubatora čime će na području Grubišnoga Polja poslovati narednih najmanje pet godina.- Planiramo biti i dulje jer nije bilo jednokratno. Razmišljali smo bi li registrirati tvrtku u Zagrebu ili Grubišnom Polju, ali je izbor pao na potonje upravo stoga što je partner u projektu Dušan Jelić, Grubišnopoljac – kazao je Ladišić, jedan od trojice direktora tvrtke.

Gradonačelnik otkriva i da su se na grubišnopoljskom području pojavila i dva nova poduzetnika početnika što ih, kaže, posebno veseli. S potporama će se nastaviti i dalje jer, svjestan je Mađeruh, poduzetnici pridonose ne samo svom razvoju već i razvoju cijelog grada Grubišnog Polja. 

FOTO: Grubišno Polje


PODIJELI S PRIJATELJIMA!