Najbolje iz domaće ponude ekoloških proizvoda potražite za vikend u Čazmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Najbolje iz domaće ponude ekoloških proizvoda ovoga vikenda bit će predstavljeno u Čazmi, na tradicionalnom 7. Eko sajmu. Grad Čazma ponovno je domaćin popularne manifestacije koja se održava pod motom „Zdrava hrana Vaš izbor“ – koji organizira udruga Eko Čazma i koji okuplja proizvođače ekoloških proizvoda iz cijele Hrvatske.

Riječ je o manifestaciji koja promovira zdravu hranu i zdrav način života, a u posljednjih nekoliko godina i životni stil bez uporabe plastike. Dosadašnji interes za izlaganje na eko sajmu u Čazmi pokazali su proizvođači od Primorja do kontinenta.

-Eko sajam je šansa za cijeli ovaj kraj jer na njemu naši građani mogu sudjelovati kao izlagači ili kupci te prikupiti mnogo zanimljivih informacija i kontakata za eventualno buduće poslovanje, pogotovo vlasnici OPG-ova – poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Među brojnim izlagačima, na Eko-sajmu predstavit će se i OPG Čanđar iz Graberja Ivanićkog koji se bavi proizvodnjom lavande i eko proizvoda od lavande.

–Očekujemo da će s obzirom na mjere sajam proteći u okviru nekakve normalne posjećenosti. Nadamo se da će posjećenost samog sajma biti podjednaka, ako ne i ista onoj od prije mjera – kazao nam je Zlatko Čanđar.

Među domaćim izlagačima, sa čazmanskog područja, predstavit će se i OPG Diktić, koji je najviše poznat po proizvodnji tikvica, ali u ponudi imaju i drugo povrće.

-Nakon odgođenog sajma prošle godine sad očekujemo naše stare izlagače. Vjerojatno ih neće biti u tolikom broju kao na prošlom sajmu, ali očekujemo veliku posjetu ljudi pošto je ovaj eko sajam u Čazmi jedini specijalizirani eko sajam u Hrvatskoj koliko mi za sad znamo. Bit će zanimljivo i za izlagače i za posjetitelje. Ono što je najvažnije je neposredni kontakt između izlagača i posjetitelja, gdje posjetitelj izlagaču može pristupiti i pitati ga bilo što o svakom proizvodu koji ga zanima – kazala nam je Ljiljana Diktić.

Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija pokrovitelji su ovogodišnjeg Eko sajma, a organizacijski pomaže Turistička zajednica grada Čazme.

U sklopu Eko sajma predviđen je i bogat zabavni program. U subotu, 17. rujna, posjetitelje će tako zabavljati Šliper band čiji koncert počinje u 19 sati, dok u 22 sata nastupa Grupa Hobi koja slavi 40. rođendan. U nedjelju, 18. rujna, u 19 sati na rasporedu je koncert glazbenog sastava Druga dimenzija, dok u 22 sata nastupa Klapa Rišpet.

Za sve posjetitelje zdrave i ukusne delicije, uključujući i veganska jela, priprema poznata garešnička kulinarska majstorica Danijela Crnjak Andri koja je snimila i posebnu pozivnicu na sajam koju možete pogledati u nastavku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!