Jedna tvrtka ulaže šest milijuna eura za gradnju silosa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sastao se s načelnikom općine Hercegovac Borom Bašljanom te direktorom tvrtke Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec Dubravkom Folnovićem.

Naime, na području općine Hercegovac spomenuta tvrtka kreće u investiciju koja podrazumijeva izgradnju silosa kapaciteta 50.000 tona, odnosno lokacije za otkup, sušenje i skladištenje žitarica gdje je predviđen otkup žitarica direktno od potencijalnih poljoprivrednih proizvođača, ne samo s područja naše županije već i okolnih.

Samim time to znači uspostavljanje dugoročne suradnje s lokalnim proizvođačima svih žitarica potrebnih za peradarsku proizvodnju kojima se otvara mogućnost prodaje žitarica u njihovoj blizini čime se proizvođačima smanjuju troškovi prijevoza. Ne manje bitna je i činjenica kako investicija Perutnine Ptuj poljoprivrednim proizvođačima osigurava kvalitetno pripremanje sjetve, te kasnije i same žetve te prodaju žitarica poznatom kupcu.

Kompletna investicija vrijedna 6 milijuna eura krenut će u prvoj polovici iduće godine, a predviđeni rok izgradnje je godinu i pol dana, a njenom realizacijom uz suradnju s domaćim ratarima stvorit će se i uvjeti za zapošljavanje 11 osoba.

-Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek će davati maksimalnu potporu svakom novom investitoru u svom djelokrugu rada, rekao je na sastanku župan Marušić, te dodao kako ga posebno veseli svaka nova investicija, a ovoga tjedna svjedoci smo dvije: ulaganja u čazmansku tvrtku Intra Lighting i sada u Hercegovu, investicije ukupno vrijedne 9 milijuna eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!