Franck planira ulagati u Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ivan Artuković, direktor Francka, jedne od najvećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj, u današnjem razgovoru za Globus potvrdio je namjeru ulaganja u Bjelovar, koju je za naš portal ekskluzivno otkrio još u travnju ove godine.

–Valorizirali smo više potencijalnih lokacija, koje su na otprilike pola sata vožnje od zagrebačkog prstena s kvalitetnom infrastrukturom, a kao jedna od primarnih potencijalnih lokacija iskristaliziralo se područje Bjelovara. Tu smo prisutni dugi niz godina kroz suradnju s poljoprivrednicima u uzgoju cikorije te s pogonom za primarnu preradu ove kulture gdje ove godine očekujemo preradu od čak 2500 tona sirove cikorije vrhunske kvalitete, što je oko 50 milijuna napitaka. Razmatramo više scenarija, među ostalim i unaprjeđenje proizvodnih pogona kroz sredstva iz fondova EU – kazao je Artukoviće koji je također pohvalio poduzetničku klimu u Bjelovaru.

-Grad Bjelovar pokazao je ozbiljan pristup i efikasnost na svakom koraku, što je jednako važno u odabiru lokacije. Prednost Bjelovara su izgradnja brze ceste koja grad spaja na autocestu povezujući ga s a Zagrebom i ostalim dijelovima Hrvatske, jasna porezna politika. U Bjelovaru već imamo sušaru cikorije, a namjeravamo sušiti još neke kulture – istaknuo je Artuković.

Franck je, inače, u Bjelovaru prisutan dugi niz godina, a proizvode od cikorije uzgojene na bjelovarskom području tvrtka primarno plasira na tržišta Hrvatske i Slovenije, ali i ostalih zemalja regije.

-Osim toga, u Bjelovaru imamo i veliki broj naših partnera iz ugostiteljskog sektora s kojima također uspješno surađujemo – kazali su za Klikni.hr nedavno iz Francka.

Vrijednost planirane investicije u Bjelovar još uvijek nije otkrivena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!