Darkom vodoopskrba vodu iz sustava analizira svakog dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Voda na području daruvarskog vodoopskrbnog sustava prolazi redovite kontrole. Hrvatski zavod za javno zdravstvo provodi dvije kontrole mjesečno, jednu najavljenu i drugu nenajavljenu, a uz to Darkom vodoopskrba i odvodnja vodu analizira svakog dana i zbog toga što su u specifičnoj situaciji jer zahvaćaju površinsku vodu zbog čega dolazi do zamućenja.

-Radimo na tome da što više poboljšamo tehnologiju kako bi taj utjecaj smanjili na minimum. Uglavnom ako imamo probleme s neispravnošću vode tu je riječ o povećanim vrijednostima mutnoće. Naša voda je mekana i bez bilo kakvih metalnih spojeva – kaže direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin.

No, najveći je problem mutnoća.

-Kada su velike kiše zna nam se desiti da imamo blago povišenje aluminija jer koristimo aluminijev sulfat za bistrenje vode, pa na nekim mjestima gdje nema velike potrošnje vode zna biti malog povišenja aluminija – navodi Lukačin i dodaje kako se to događa samo kod ekstremnih oborina.

Problem s mutnom vodom koja nije za piće se pojavljuje sve rjeđe.

-Do sada smo dosta uložili u tehnologiji obrade voda, a i aglomeracija će obuhvatiti i dodatnu rekonstrukciju samog uređaja za pročišćavanje pitke vode – kaže direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje.

No, i sada zahvaljujući redovitom kontrolama građani nemaju razloga za strah.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!