Opegeovci iz BBŽ prodaju hranu i sokove, ali najbolje idu rakije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas završava Jesen u Lici, trodnevna manifestacija na kojoj su uz proizvođače meda, sireva, šljiva, base i mnoštva tradicijskih proizvoda Like, sudjelovalo i 12 OPG-ovaca iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ličanima su tako predstavljeni proizvodi bjelovarskog kraja, a posjetili su ih i župan Marko Marušić te zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

U društvu Nikole Tesle

-Jesen u Lici je smotra naših tradicionalnih vrijednosti, naše nošnje i izvorna narodna pjesma koja će se oriti dok god bude Hrvatske i Ličana. Moja zadaća i zadaća mojih suradnika je da tu tradiciju sačuvamo, kao i naš identitet, težeći zajedništvu i modernošću koji će nam omogućiti napredak u svakom pogledu. Želim Liku modernih Starčevića, suverenih Jelačića i vizionarskih Tesla. S ovoga mjesta pozivam sve Ličanke i Ličane da mi se pridruže, rekao je župan Ernest Petry na otvorenju ove priredbe.

– Lika je srce Hrvatske. Hvala vam na iskrenom gostoprimstvu i čast mi da smo danas ovdje. Također mi je drago čuti da je ova manifestacija organizirana u partnerstvu s još devet županija. Ovdje su izlagači iz cijele Hrvatske i prigoda je da bismo vidjeli što oni nude, rekao je premijer Andrej Plenković otvarajući manifestaciju.

Tradicijska izložba nije mogla proći bez konjskih zaprega, prekrasnih konja. Čak je 15-ak konjskih zaprega prodefilirao ulicama Gospića.

Na stočnom sajmištu u Gospiću priređena je i prva zajednička izložba najboljih grla ovaca lička pramenka, goveda buše i konja hrvatski hladnokrvnjak.

Goran Đurđević

Jedan od predstavnika BBŽ je i Goran Đuđević koji je prezentirao turističku ponudu županije sa svojom Romskom kućom. – Puno je ljudi obišlo naš štand i zaključio sam da ih dosta zna o našoj Kući. Bilo je i posjetitelja iz Dalmacije koji su bili kod nas u Velikom Trojstvu i ugodno su se iznenadili vidjevši nas u Lici, kaže Goran.

Brojni OPG-ovi prodaju svoje proizvode, uglavnom hranu, sokove, ali i žestoka pića koja idu najbolje uz svježa lička jutra. Vrijeme je pomazilo organizatore tako da posjetitelja ima, ne samo Ličana nego brojnih turista s mora i kontinenta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!