Hitner više nije obiteljska bjelovarska tvrtka, evo to ih je kupio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Eko Međimurje, vodeći metaloprerađivač u ovom dijelu Europe, prošli je tjedan završilo proces preuzimanja većinskog udjela u bjelovarskoj obiteljskoj tvrtki Hittner za proizvodnju traktora, kaže se u priopćenju, u kojem nije navedena vrijednost transakcije, a prenijela je Hina.

Obitelj Hittner ostaje u suvlasništvu kao manjinski udjelničar te s novim partnerom pokreće novi razvojni ciklus, navodi se u priopćenju iz te dvije tvrtke.

Eko Međimurje posljednjih 30 godina proizvodi dijelove za širok spektar strojeva. Kompanija je osnovana 1906. godine, sjedište joj je u Šenkovcu pokraj Čakovca, a trenutno zapošljava 420 zaposlenika uz godišnji prihod na razini od 250 milijuna kuna.

Hittner je obiteljska tvrtka za proizvodnju šumskih i poljoprivrednih zglobnih traktora, poljoprivredne mehanizacije te rezervnih dijelova i zupčanika, koja je od 1987. godine do danas prošla put od zanatske radionice do uspješne privatne tvrtke s 90 zaposlenih.

U Hittneru planiraju udvostručiti poslovanje u idućih 5 godina uz značajna ulaganja u proizvodne procese, razvoj novih tipova proizvoda te nova zapošljavanja, navodi se u priopćenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!