Ne odustaje se od projekta započetog prije 11 godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarska aglomeracija je duga i komplicirana priča. Njen početak seže još u 2010., a 2018. kada se činilo da su tik pred realizacijom, zbog žalbi na predviđenu lokaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda nisu uspjeli dobiti lokacijsku dozvolu. Što je sve tada stavljeno na čekanje, navodi direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimir Lukačin.

-Bilo je planirano izmijeniti gotovo dvadeset kilometara vodovoda, rekonstrukcija 13 kilometara kanalizacijskih cijevi i dogradnja 34 kilometra za okolna naselja koja spadaju u Grad Daruvar, te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – kaže Lukačin.

Lokacija pročistača otpadnih voda je pomaknuta tri kilometra dalje, a sada cijeli projekt treba nanovo procijeniti.

-Normalno da se mreža u međuvremenu nije pomladila već ostarjela tako da se sada detaljno snimaju sve kritične točke – napominje direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje.

2018. je procijenjena vrijednost projekta bila 214 milijuna kuna plus PDV, a uz trenutno stanje i rast cijena, pitanje je koliko će ta brojka na kraju biti veća.

-Koliko će konačna vrijednost biti s obzirom na cijene i na to da je dosta vremena prošlo od zadnje procjene to stvarno ne mogu reći – kaže Lukačin.

Lukačin se nada da će sljedeće godine dokumentacija biti gotova i da će aglomeraciju moći prijaviti na neki od EU fondova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!